Praktijkinformatie

PRAKTIJK.nl website voor huisartsa

Spreekuren

U kunt op 2 manieren gemakkelijk een afspraak met één van de huisartsen inplannen: Online via WebApp of telefonisch door te bellen met 035-6943810, kies optie 3 voor de assistente. NB: Voor spoedeisende klachten of een chirurgische ingreep dient u altijd te bellen met onze praktijk!

Spreekuren

Op alle doordeweekse dagen is er spreekuur vanaf 8:00 uur, behalve op de woensdagen. Op de woensdagen begint het spreekuur om 07:30 uur

.

Meer tijd nodig ?

Een consult bij uw huisarts duurt vijftien minuten. Om uw klacht of zorg goed uit te vragen, te onderzoeken en vervolgens samen met u een plan te maken voor een behandeling van de klacht of eventueel vervolgonderzoek te bespreken; streven wij naar het bespreken van één klacht per consult. Indien u meer klachten wenst te bespreken of meer tijd wenst om uw klachten of zorgen te bespreken verzoeken wij om een langere afspraak te maken of te vragen om een dubbel consult.

Huisbezoek

De huisarts of praktijkondersteuner bezoeken ook patiënten thuis. Als u een huisbezoek (visite) wenst van de huisarts op de dag zelf verzoeken wij dit bij de assistente telefonisch aan te vragen, voor 10:30 uur, op telefoonnummer: 035-6943810. Als u een huisbezoek wenst te plannen, voor de wat langere termijn, met de huisarts of praktijkondersteuner kunt u dit aanvragen bij de assistente.

Spoedgevallen

In het geval van een medisch spoedgeval belt u direct 035-6943810 en kiest u snelkiesnummer 1 op uw telefoon.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Indien u dringend medische zorg nodig heeft na 17:00 uur op doordeweekse dagen en in het weekend, verzoeken wij u contact op te nemen met de huisartsenpost Blaricum. De huisartsenpost Blaricum is bereikbaar op telefoonnummer: 088-1309600. Het adres is: Rijksstraatweg 3, Blaricum.

Chirurgische ingrepen

In de huisartsenpraktijk worden meerdere kleine chirurgische ingrepen uitgevoerd. Denk hierbij aan het verwijderen van plekken op de huid tot de behandeling van ingegroeide teennagels. Indien u hier vragen over heeft, graag eerst contact met de assistent (email: assistente@denieuwevesting.nl, telefoonnummer: 035-6943810).

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de eerste verdieping van gezondheidscentrum Naarden aan de Kolonel Verveerstraat 78.

Inschrijven als nieuwe patiënt

U kunt zich inschrijven als nieuwe patiënt in onze praktijk. Wij zijn open voor nieuwe aanmeldingen. Via de WebApp op de Homepage (patiënten portaal kunt u zich aanmelden)

Bloedprikken in de praktijk

Onze assistentes nemen dagelijks, in de ochtend, op afspraak bloed af voor verder onderzoek. U wordt snel en vakkundig geholpen. Bloedafname wordt alleen gedaan na overleg met uw huisarts. Als u vragen of wensen heeft voor bloedafname graag eerst telefonisch contact met de assistent, 035-6943810.
.
Krijgt u van de huisarts of praktijkondersteuner een formulier mee om bloed te laten prikken? Maak dan gelijk een afspraak voor de bloedafname bij de assistente.

Herhaalmedicatie

U kunt via dit scherm uw onderhoudsmedicatie bestellen. Uw medicatie aanvraag wordt beoordeeld door de dokter en indien uw aanvraag wordt goedgekeurd kunt u twee dagen later uw medicatie ophalen bij uw apotheek. Indien uw aanvraag wordt afgekeurd, krijgt u bericht van een medewerker van huisartsenpraktijk De Nieuwe Vesting. U kunt ook telefonisch uw onderhoudsmedicatie aanvragen via telefoonnummer: 035-6943810, kies vervolgens snelkiesnummer 2.
.
Overige (nieuwe) recepten worden uitsluitend uitgeschreven na overleg met de huisarts, via het telefonisch spreekuur of consult tijdens het reguliere spreekuur

Praktijkondersteuning

Huisartsenpraktijk De Nieuwe Vesting heeft twee soorten praktijkondersteuners in dienst die u kunnen begeleiden voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten. U kunt denken aan klachten en ziekten zoals: suikerziekte, longziekten, hoge bloeddruk, relatieproblemen, spanningsklachten en depressies. Ook kunt u bij hen terecht voor hulp bij het stoppen met roken en leefstijladviezen.
.
De psychische klachten worden begeleid door een praktijkondersteuner voor de geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) en de overige klachten en vragen door een praktijkondersteuner somatiek (POH-S).

Doktersassistente

De doktersassistent staat u dagelijks met enthousiasme telefonisch te woord. Het telefoongesprek zal beginnen met enkele vragen die worden gesteld om de ernst van uw klacht in te schatten. De vragen zijn daarnaast van belang om een zo goed mogelijke inschatting te maken wanneer en door wie uw klacht behandeld kan worden. Wij begrijpen dat sommige vragen soms teveel uw privésfeer kunnen benaderen of als betuttelend over kunnen komen, toch zullen wij deze stellen voor uw veiligheid.
Vaak kan de doktersassistente u al van advies voorzien tijdens dit gesprek. Ook kan zij door alle vragen goed inschatten hoeveel er nodig is om uw klacht te bespreken.
.
Bij de doktersassistent kunt u ook terecht voor allerlei adviesvragen. Deze kunt u stellen per telefoon op nummer : 035-6943810 of per email: assistente@denieuwevesting.nl
.
Ook heeft de doktersassistente een eigen spreekuur. Op dit spreekuur worden kleine klachten en letsels behandeld. Denk hierbij aan het beoordelen en behandelen van oorproblemen, behandelingen van bloeddrukken en wonden. Uiteraard is er bij twijfel bij de assistente of onzekerheid van uw kant laagdrempelig overleg met de huisarts.
.
U kunt bij de doktersassistentes terecht voor:
· herhaalrecepten
· bloedafname voor laboratoriumonderzoek
· het meten van uw bloeddruk
· het laten verwijderen van hechtingen
· het laten verrichten van urine onderzoek
· het laten maken van uitstrijkjes ( in het kader van het bevolkingsonderzoek)
· reizigersvaccinatie
· wondbehandeling
· injecties
· oren uitspuiten
· wrattenbehandeling met stikstof

Spiraal plaatsen / Staafje plaatsen

Sommige dames willen langdurige vormen van anticonceptie of meer controle over hun menstruaties. Een spiraal of een staafje kan dan uitkomst bieden. Wij als huisartsenpraktijk De Nieuwe Vesting plaatsen beide. Een spiraal is 5 jaar werkzaam en een staafje is 3 jaar werkzaam. Het spiraaltje wordt vaginaal ingebracht en het staafje wordt onderhuids geplaatst in de bovenarm. We geven in dat geval de voorkeur aan de arm waarmee je niet mee schrijft. Indien u een spiraalplaatsing of een staafje wenst, graag eerst even telefonisch contact met de assistent (035-6943810).

Echografie

In onze praktijk vindt echografie plaats. Reinoud Sprenger (huisarts) maakt onder andere echo’s van de buik en van de benen. Indicaties voor een echo kunnen zijn: buikpijn, bloedafwijkingen, controle of het spiraaltje goed zit en de verdenking op een trombosebeen.

Opleiden

Huisartsenpraktijk De Nieuwe Vesting leidt toekomstige huisartsen op. De huisarts in opleiding (AIOS, voorheen HAIO) is reeds al arts en is bezig met de specialisatie tot huisarts. De huisartsopleiding duurt gemiddeld 3 jaar. De AIOS is een jaar werkzaam in onze praktijk en draait zijn of haar eigen spreekuur. De spreekuren vinden plaats onder supervisie van huisarts A. Schoemaker of R. Sprenger. Een afspraak inplannen voor het spreekuur van onze AIOS kan via de Webapp en per telefoon (035-6943810).

DeNieuweVesting

Het logo van Huisartsenpraktijk De Nieuwe Vesting

Het logo van Huisartsenpraktijk De Nieuwe Vesting probeert een koppeling te leggen tussen huisartsenzorg en de stad Naarden. Het logo bestaat uit de Utrechtse poort, de grachten, een esculaap en horizontale strepen die samen met de poort de letter ‘H’ van de huisarts voorstellen

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking indienen door zich rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.
.
Voelt u zich niet juist behandeld en komt u er zelf niet verder mee?
De Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE) kan u helpen.
.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Reizigersadvisering

Wij reizen tegenwoordig veel voor werk en privé doeleinden. Reizen is echter niet altijd zonder risico’s. Dit is zeker niet zo als u voor de reis reeds over een minder goede gezondheid beschikt. Ga goed voorbereid op stap, dat scheelt een heleboel stress op locatie en verhoogt de kans op een succesvolle en plezierige reis. Reinoud Sprenger verricht de reizigersadvisering. Dit zal soms samen zijn met een assistent. Wij raden aan om minstens 2 dagen voor uw adviseringsgesprek uw reisbestemmingen zo specifiek mogelijk naar ons te mailen (assistente@denieuwevesting.nl) zodat wij het consult kunnen voorbereiden en u een zo passend mogelijk advies kunnen geven.
Kosten consult reizigersadvisering: 40 euro, graag contant gepast betalen, wij hebben geen wisselgeld. Kosten voor eventuele vaccinaties of medicatie zijn hierin niet inbegrepen.

reisprik
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Huisartsenpraktijk De Nieuwe Vesting verricht ook rijbewijskeuringen. Dit gaat alleen om keuringen voor mensen met een leeftijd van 75 jaar of ouder. De keuringen zijn alleen voor rijbewijzen voor personenauto’s (rijbewijs type B), niet voor vrachtwagen, motor of bus.
.
U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken met de assistente. Zij zal vragen om uw gegevens (naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer). Een rijbewijskeuring bestaat uit enkele metingen
bij de assistent die gevolgd worden door een consult bij de huisarts. Het CBR zal na deze keuring beoordelen of uw rijbewijs verlengd wordt.
.
Wij verzoeken u de ochtendurine op te vangen op de dag van de afspraak en deze in te leveren bij de arts tijdens de keuring. Neem ook uw CBR-papieren en eventueel uw bril mee.
.
Kosten: 60 euro, graag contant en gepast betalen, wij hebben geen wisselgeld.

Translate »
Call Now Button